13 Kasım 2015 Cuma

Cara Cafe Lounge - Koşuyolu İSTANBUL

CARA CAFE LOUNGE  Koşuyolu -İSTANBUL

4.8/5

Kardeş dayanışmasının güzel  bir örneği.  Babalarının kendilerine bıraktığı küçük bir yazıhaneyi, 5 masalı ufak, sıcak, şirin bir nargile kafeye  çevirerek başlamışlar nargileciliğe. Bu Ozan ve Anıl kardeşlerin, değim yerindeyse tam bir başarı öyküsü. Sabır ekmişler ve insana yatırım yapmışlar içeri girdiğimizden vedalaştığımız son ana kadar insanlarla diyalogları o kadar içten ve samimiydi ki  saatin gece yarısı olduğunun farkına bile varamadık. Uzun senelerin sonunda ektiklerini biçme zamanı gelmiş ve yaklaşık 2 hafta önce o küçük mekanlarını bırakıp daha büyük, daha gösterişli fakat gram samimiliğinden ve sıcaklığından kaybetmemiş. İlk adım attığımızda bize amerikan filmlerinde gördüğümüz o dağ evlerini anımsatan  yeni mekanlarındayız bugün. İlk girişte karşımıza çıkan şey kocaman bir elma Neden Elma diye sorduk."Biz nargilenin bir kültür olduğunu biliyoruz ve nargile kültürünün en temel öğelerinden biriside elmadır" dedi.




Karşılamanın ardından yerimize geçtik. Bizi karşılayan Ozan Bey iki kardeşin küçüğü o kadar güleryüzlü ve sempatik ki sanki yıllardır tanışıyormuşuzda uzun zaman sonra tekrar görüşmüşüz gibi bir sıcaklıkla muhabbet ortamı oluştu. Nargilenin önemi onlar için çok büyük. Koca işletmede o kadar çalışan varken nargileler ile sadece Ozan ve Anıl bey ilgileniyor. İşte bizi en çok etkileyen şeylerden biriside bu oldu. Sorduk neden siz yapıyorsunuz sonuçta siz işletmecisiniz. Verdikleri yanıt ise muhteşem. "Öncelikle biz işletmeci değil, esnafız ve esnaflığı babamızdan öğrendik. Eğer dümenin başında olmazsan daha iyi olamazsın." Her gelen misafire kendi elleriyle nargile hazırlamaları bizce çok başarılı bir yaklaşım. İşini benimsemek, sevmek ve sadece iş olduğu için yapmamak gerçekten başka bir değer. 


Ozan bey bizi nargilelerin yapıldığı mutfağa davet etti . Gerçekten bir pastahane gibi her şey düzenli, temiz ve iştah kabartıyordu. Anıl Bey  tam da iş üstündeyken bize mutfakta nasıl çalıştıklarından bahsetti. Özellikle tütünlerin bir süzgeçte şerbetlerinin süzülüp daha sonra satırla kıyılması,  bize CARA Cafe' nin bu işi isteyerek yaptığını kanıtlar nitelikteydi.

Nargile temizliğinede oldukça önem veriyorlar, her gün serler harbileniyor, tepsiler için özel bir toz kullanılıyor ki  böyle bir şeyle ilk defa karşılaştık. Pirinç kabuğu tozu ile ovularak parlatılıyor. Marpuçlar hergün temiz hava basılarak temizliği yapılıyor. Bu sayede marpucun içindeki nem gitmiş oluyor.
Kafenin üst katına çıktığınızda ilgimizi ilk çeken şey ise bir şömine, odun ateşi ile çalıştırdıkları şömine ortama romantiklik ve sıcaklık katıyor. İster eşiniz veya sevgiliniz ile şömine başında oturup mekanın tadını çıkarın yada  yalnız başınıza gidip kitabınızı açın ve nargilenizi içerken ortamın sıcaklığı sizi bir başka diyara götürsün.

Menüleri oldukça tarz. Menüde ismi bize yapancı gelen "PİDDA"yı sorduk.  "PİDDA ne pizza ne pide. İkisinin ortasında dikdörtgen şeklinde bizim spesiyallerimizden birisi". Hamburger konusunda oldukça iddialı olduklarını da söylemeliyiz. Lezzeti etinde saklı. Sıcak içeceklerin arasında taze yapraklarıyla bitki çayları ve türk kahvesinin yanı sıra dibek ve melengiç kahvesi de menülerinde mevcut.









Vidolu tavla : Vidolu tavlayla, klasik tavla temelde aynı olmakla beraber modern tavlada oyuncular arasında çıkabilecek sorunları minimuma indirmek, oyunda şans faktörünü mümkün olduğunca azaltarak oyuncuların daha keyifli bir oyun oynamasını sağlamak için tasarlanmış bir tavla çeşididir. 
 


Tavla oynamayı daha keyifli hale getiren gerçekten şans yerine stratejinin ön planda olduğu bir oyun. Arkadaş gruplarınızla turnuvalar yapıp eğlencenizi katlayabilirsiniz.





Ve Nargile  ;

Tütün olarak ilk başta Nakhla  (Özellikle elmasıyla ünlenmiş bu kafede en çok tercih edilen tütünde nakhla elma) daha sonra Bahrain, Al Fakher ve Starbuzz (Blue Mist) kullanıyorlar. Genel olarak menünün haricinde farklı karışımlar yapılmıyor.Kömür olarak küba kömürü kullanan işletme , nargile takımı olarak ise Starbuzz için, modern cam takımları kullanırken diğer tütünlerde İzmir takımlarını tercih ediyor.




Nakhla Çift Elma

Klasiklerin başında gelen bu tütün gerçekten söylemeliyim ki bizim de favorimiz. Fakat piyasada o kadar kötü tütün varken burada içtiğimiz Nakhla çift elmayı tarif ve izah etmekte oldukça zorlandık. Tütünün muhteviyatında ki anason tadı genelde geniz yakarken burada gayet içilebilir yumuşaklıkta. Yapılışı itibariyle tütünün doğranması ve şerbetinin bir süzgeç yardımıyla elenmesi tütünü gerçekten daha uzun ve ilk anki tadında olmasını sağlıyor. İnsanların bazen vazgeçemeyecekleri tadlar vardır işte tamda bu cümlenin hakkını verecek bir nargile. Yoğun nargile seven arkadaşlar için tavsiye edebiliriz. Yaklaşık 2 -2 buçuk saat kadar içtiğimiz nargile gayet keyifliydi . Ortalama olarak 5 dakikada bir köz değişti.






Al fakher 5 elma ve Bahrain Elma 

Şişenin içinde  süt, Al fakher şerbeti ve birazda peri tozu :) içimi Nakhla çift elmaya göre daha yumuşak ve daha tatlı. Bir anda 10 yıl önce Kadıköy'de içtiğimiz o nargilenin tadına gidiyoruz. Anason sevmeyenler için bu elma karışımı gayet başarılı bir tercih olacaktır. Ağızda bıraktığı tat ve içimi o kadar rahat ki özellikle fresh tütünlerden sıkılan biriyseniz ve anason size ağır geliyorsa bu elmayı denemenizi tavsiye ederiz. Yaklaşık 2 -2 buçuk saat kadar içtiğimiz nargile gayet keyifliydi. Ortalama olarak 5 dakikada bir köz değişti.








Sıcak samimi muhabbetleri için Anıl ve Ozan Bey'e Teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki iki güzel dost kazandık. Bizi ağırladığınız için Size ve o güler yüzlü ekibinize teşekkür ederiz.








Puanlandırma; Nargile SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.




4 Kasım 2015 Çarşamba

İncir Lounge - Erenköy İSTANBUL

İncir Lounge - Erenköy

4.8 / 5



Geçmişten günümüze kadar nargilenin her zaman bir erkek meşgalesi ve Nargile mekanlarının da maskülen bir havanın hakim olduğunu  görür ve düşünürdük. Sizler için, bu ezberi bozan bir mekan bulduk.  Bize iyi ile çok iyi arasında ki farkı anlatan, nargilenin sadece kömür ve tütünden ibaret olmadığını daha iyi anlamımızı sağlayan, nargileye kadın eli değmiş diyebileceğimiz bir mekandayız bugün. Eşine belki de rastlayamayacağımız biri  ile tanıştık.



Zekiye Abla, işletmenin sahiplerinden biri. 2 çocuk annesi  ve gerçekten mekana gelen müşteriler ile o kadar sıcak bir bağı var ki sanki bir Güzin abla sanki bir dert ortağı.  Bizde bu güzel insan ile tanışma fırsatı yakaladığımız için çok mutluyuz.

Bizi gerçekten etkileyen asıl cümleyse "bugün nasıl geçti, nasıl bir moddasınız?" Nargileyi seçmek yerine, Zekiye ablayla böyle bir diyalog kurduysanız sipariş vermek yerine o güzel muhabbete devam edin ve o size ne içeceğinizi  o anki ruh halinize göre hazırlasın. Bizde tam da böyle yaptık. Söylediği çok güzel bir şey var "ben nargileyi hazırlarken içine sevgimi de katıyorum." (Mekandan ayrılırken nedemek istediğini gayet net anladık.) 

Mekan konum ve ulaşım itibariyle gayet merkezi ve ulaşılabilir. Özellikle arkadaş gruplarınızla gidip uzun uzun vakit geçirebileceğiniz aynı zamanda Tabu, Travian Pursuit  gibi oyunları da oynayabileceğiniz güzel sıcak bir mekan. 

















İncirin bir başka özelliği de doğal kış çayları. Ihlamur, papatya, kuşburnu, rezene, adaçayı gibi çayları taze taze içebilirsiniz.











Nargile takımları sübaplı şık şişelerle geliyor. Kömür olarak isteğe bağlı meşe yada Starbuzz coconut (ısısını uzun süre üzerinde koruyan toz ve koku vermeyen özel bir kömür) kömür kullanılıyor.
Tütün olarak Starbuzz, Al Fakher ve Bahrain  tercih ediliyor.
İsteğe göre tek kullanımlık marpuç veya İzmir marpucu verilebiliyor. Ayrıca farklı sipsi çeşitleri de mevcut.




Zekiş - Mayhoş Nargile

Takım olarak şık bir şişede gelen nargile, lülenin üzerinde folyo yerine artık hemen hemen bütün nargile mekanlarında rastladığımız nargile cezvesiyle geliyor.  İçeriğini bize söylemese de bu karışımının ilk ortaya çıkışını bir müşterisinin o anki ruh haline göre hazırladığını ve müşterisinin de bu ismi taktığını söylüyor.
Aroma olarak  ilk nota da limonun o mayhoşluğu sizi canlandırırken ikinci notada kivinin o eğlenceli tarafı sizi harekete geçiriyor. Fresh nargile sevenler için ayrıca bayanlar içinde kolay içimli bir nargile tercihi olduğunu düşünüyoruz.  Yaklaşık 2 saatin üzerinde içtiğimiz nargile 1 kere bile yanma hissi vermezken son ana kadar tadını koruması gerçekten bu işin içinde sevgi olduğunu ispatlar nitelikteydi.

Spice Chai

Güney Afrika mutfağındaki baharat çeşitliliğini bilmeyen yoktur."Chai" içinde tarçın, zencefil, kakule, Güney Afrika’ya özgü Rooibos karanfil, karabiber gibi birçok baharat ve bitki karıştırılarak hazırlanır. Tüm bu baharatlar bir araya gelince damakta egzotik bir tat bırakır. İşte bu muhteşem karışımı birde nargile olarak içtiğinizi düşünün. 
Bir tarafta hindistan cevizinin tadını alırken diğer tarafta tarçın,  karanfil gibi baharatların içinizi ısıtması ile bu karışımın damağınızda bıraktığı o muhteşem tat paha biçilemez. 

Gerçekten sizi cezbedecek, yoğun tatları ve baharatları seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.(Yanında Türk Kahvesi şidddetle tavsiye ederiz.) 2 saatin üzerinde içtiğimiz nargile yanma hissini bırakın tadını git gide arttırarak bize rüştünü ispatladı diyebiliriz. Yeni favorimi buldum diyeceksiniz eminiz.







Gerçekten işinizi yaparken içine birazda sevgi katınca  kötü olan iyi , iyi olan ise cok iyi oluyor . Bize güzel bir akşam yaşattıkları için özellikle Zekiye Ablamıza ve İncir Ekibine teşekkür ederiz.






Puanlandırma; SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.