7 Haziran 2016 Salı

Traffic Cafe & Pub Bostancı / İSTANBUL

Traffic Cafe & Pub Bostancı / İSTANBUL

www.trafficcafe.net

İstanbulun en sakin ve en nezih sahillerinden biri olan Bostancı'dayız bugün. Lokasyonu itibariyle muhteşem bir yere sahip olan cafe, Anadolu yakasında oturan bir çok misafir için doğru adres.









Kış bahçesi iç oyun alanları ve kapalı alanları itibariyle oldukça geniş ve ferah bir alana sahip.



Girişte ilk dikkatinizi çeken İngiliz telefon kulübesi ve iç alanda bulunan bir Vw T8 mekana oldukça şirinlik katmış.


Özellikle Dart severler için hazırlanan kapalı alanı diğer birçok kafeden farklı olduğunu ispatlar nitelikteydi.


Genelde alışılmış nargile mekanlarından ziyade mekanda aynı zamanda Alkol satışının da olması dikkatimizi çekti. Nargile kültürünün Alkol kültürüyle beraber olması pek hoşumuza gitmemekle beraber, Ramazan ayında alkol servisininde yapılması üzücü oldu. Bu tarz hassasiyeti olan misafirleri bilgilendirmek istedim.

Yer bulma konusunda herhangi bir zorluk çekmeden istediğimiz açık bir alana oturduk. Siparişimizi vermek üzere yanımıza gelen garsona Nargile siparişi vermek istediğimizi söyledik. Cevap olarak menünün haricinde herhangi bir karışım yapılmadığı bu sebeple siparişi kendisinin alacağını söyledi. Burada İşletmenin kendine olan güvenini hissettim fakat menüye baktığımda Bahrain, Al Fakher ve Nakhla haricinde bir ürünün olmadığını gördük. Garsonu daha fazla bekletmemek adına siparişimizi verdik.







AL FAKHER  ŞEFTALİ - NANE

Takım Olarak klasik subapsız temiz bir takımla gelen nargilemizin üzerinde 50gr lık büyük bir lüle ve  bir çok mekanda karşılaştığımız nargile cezvesi vardı. Açık alanlarda tercih edilmesinin sanırım sebebi kül problemi olabilir. Ayrıca cezveyi kullanmamak gibi bir lüksünüz yok işletme bu konuda gayet katı olduğunu gösterir nitelikteydi. Kömür olarak Küba kömürü kullanılıyor. (Küba kömürünün değiştirme sıklığı max:10dk. da 1 ) Yaklaşık 45 dk içebildiğimiz nargile 30 dakika içinde yanmaya başladı ve malesef 45 dakikada sadece 1 kere köz değiştirildi.















Bilindiği üzere Nargile kültüründe ticari amaçlardan ziyade keyif ön plandadır. Fakat bu keyif misafirin keyfi olmalıdır. Eğer keyfe keder ilk defa gelen bir misafiri 45 dakika içinde sadece 1 kere oda köz değiştirmek için geliniyorsa malesef sonu hüsran ile sonuçlanır. Yaşadığımız bu kötü deneyimden sonra umut ediyoruz ki işletme nargile konusuda daha hassas davranacaktır.








Puanlandırma; Nargile SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.


5 yorum:

  1. Açıldığı seneden beri burdayız. Üst düzey insanlar mutfağı ve servisi için buraya gelmektedir. Hatta yurt dışı misafirler de ağırlamakta olan mekandır. Bence puanınız düşük.

    YanıtlaSil
  2. Açıldığı seneden beri burdayız. Üst düzey insanlar mutfağı ve servisi için buraya gelmektedir. Hatta yurt dışı misafirler de ağırlamakta olan mekandır. Bence puanınız düşük.

    YanıtlaSil
  3. tebrikler sayfa yönetimi okurken bile keyif aldım doğrusu, çok güzel bir çalışma ve yorum olmuş emeğinize sağlık ve saygı. bende fikir ediniyorum almanya da böyle bir yer açıçağım yakında.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba

    Eskiden arzuya bağlı köz cezvesiz içiliyordu fakat artık izin verilmiyor. Birçok karışımı denedim dediğiniz gibi yarım saat geçmeden nargile yanmaktadır. Karışım menüsü çok yetersiz.

    Nargile içilmeyecekse gidilmesi tavsiye edilir fakat nargile severlerin keyifli nargile içmesinin mümkün olmadığı bir mekan

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil