19 Ekim 2015 Pazartesi

Koşuyolu Kahvesi - Koşuyolu İstanbul

Koşuyolu Kahvesi - Koşuyolu İstanbul

4.5/5


 instagram.com/kosuyolukahvesi


Koşuyolu nun yeni mekanlarından biri olmasına rağmen mutfak, hizmet ve özellikle nargile konusunda oldukça iddalı. Konum itibariyle gayet merkezi bir yerde olmasının yanı sıra Vale hizmeti sayesinde Arabayı nereye koyacağız derdi de ortadan kalkmış. (Koşuyolunda ki en büyük sorun sanırım bu )
İçeri girer girmez çalışanların sizi fark edip oturacağınız yere yönlendirmesi gözümüzden kaçmayan en önemli noktalardan biri olmuştur. 


Yerimizi aldıktan sonra birkaç dakika içinde İşletme sahibi olan Ömer Bey ile tanıştık. Sadece bizimle değil içeri giren her müşteri ile birebir diyalog kuruyor."Müşteriler ile ilgilenmeniz dikkatimizi çekti" deyince "-Biz işletme olarak buraya gelen insanları müşteri gibi değil eve gelen misafirler gibi ağırlamak prensibine sahibiz. Bizi diğer kafelerden ayıracak en belirgin özellikte bu olsun istiyoruz."diye cevap verdi. Koşuyolunda bu kadar fazla kafe varken insanlar sizi neden tercih etsin sorusuna gayet başarılı 
bir cevap aldık.


Mekanda Lig TV de mevcut özellikle hafta sonları rezervasyon şart . Mekanın saat 02.00 ye kadar hizmet vermesi de başka bir avantajı. İşlerinden geç çıkan müşteriler için güzel bir durak olacaktır. Özellikle kalabalık gruplarla gelip bir yandan nargilenizi içerken diğer yandan oyun oynayabilirsiniz.




Mutfağına güvendiğini belli etmek için siz müşterilerinin görebileceği bir şekilde tasarlamış. Gayet hijyenik ve düzenli bir mutfağı olmasının yanı sıra mutfağından çıkan birbirinden lezzetli yemekleri deneyebilirsiniz. Menüsünde Izgaralar haricinde Wraplar, Burgerler ve Soslu tavuklarda mevcut. Şimdiden afiyet olsun.













Koşuyolu kahvesinde denemeniz gereken birbirinden güzel tatlılarda var. Masalarda bulunan küçük broşürden istediğiniz tatlıyı seçebilirsiniz. Seçtiğiniz tatlının yanına da söyle içinizi serinletecek güzel soğuk bir kahveye ne dersiniz ?














Nargile
Nargile konusunda mekan hem döküm hemde cam takımlar kullanıyor. Lüle olarak 50 gr lık lüleler kullanılıyor.  Tütün olarak ; Al Fakheer, Starbuzz, Argelini, Nakhla, Bahrain, Habibi gibi geniş bir yelpazesi var. Kömür olarak meşeden başka bir şey kullanmıyorlar. Közleri mekan için özel tasarlanmış süzgece benzeyen küçük cezvelerde nargilenin üzerilerine koyuyorlar. Böylelikle Nargilenin üzerine közün tozunun düşme olasılığını ortadan kaldırıyorlar. Tercihe göre tek kullanımlık marpuç , klasik deri marpuç ve cam takımlar için özel marpuç kullanılıyor. En çok dikkatimizi çeken şeylerden biri de lüle, şişe ve marpuç tütün aromasına uygun getiriliyor. Közler 10 dk da bir değiştiriliyor ki buda gayet normal bir süre.

2 farklı takım 2 farklı tat.


HABIBI - LEMON CHEESECAKE 

Sunum olarak güzel cam bir şişede gelen nargile, şişesinin içinde birbirinden eğlenceli küçük buz ışıkar ve içtiğiniz nargileye özel meyve parçalarını görebiliyorsunuz. Yani ilk önce gözlerimize hitap ediyor. Özellikle  tütünün sadece limon olmadığını ve cheesecake te aldığınız o bisküvi ve labne tadını alabiliyorsunuz. İlk yarım saat  ilk anki notasını koruyan tütün, Habibi markası olmasından dolayı biraz ağırlaşmaya başlıyor. Tercih olarak Lemon Cheescake içmek isterseniz bizim tavsiyemiz Habibi yerine Starbuzz veya Argelini denemeniz olacaktır. 




AL FAKHEER - BLUEBERRY

Döküm takımda gelen nargile bizim isteğimiz doğrultusunda klasik İzmir marpucu ile servis edildi. Her notasında mentol ve yaban mersini tadını alabiliyorsunuz. Araklıksız 2 saat kadar içtiğimiz nargile gerçekten takdiri hak edecek kadar iyiydi. İçindeki yaban mersini sizi şımarık bir çocuğa çevirirken nanede bir o kadar iştah kabartıyor. Farklı bir tat arayan nargile sevenler mutlaka denemeli. Bayanlarında rahatlıkla içebileceği bu enfes tat bizden tam puan alıyor. Yani mekana gittiğinizde NARGİLE PUAN 'ın tavsiyesi üzerine Alfakheer Blueberry istiyoruz diyebilirsiniz. :)







İlgilerinden dolayı KOŞUYOLU KAHVESİNE ve özellikle Ömer Bey' e teşekkür ederiz.


Puanlandırma; SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.



10 Ekim 2015 Cumartesi

Shine Nargile

Shine Nargile - Koşuyolu İstanbul

4.6/5

www.shinecafenargile.com




Nargile kültürünün en önemli mezesi muhabbettir. 

Kahvenin nasıl 40 yıllık hatırı varsa nargilenin yanında yapılan o hoş sohbetin de değeri ölçülemez. Yeri gelir derdimizi sıkıntımızı o masaya yatırır yeri gelir maziyi anlattırır.
Haylazlıkları, zillere basıp kaçmaları, belki yeni işinizi, belki aşık olduğunuz kızı yada çocuğu belkide kırgınlıkları. 




Günümüzün en büyük eksiklerinden biri muhabbet desek yanlış olmaz. İşte sizler için tamda böyle bir mekanı İstanbul Koşuyolunda bulduk. 
Bu değerleri ve muhabbetleri yaşayabileceğimiz mekanların olduğunu görmek güzel.









İşletme sahibi Ahmet Bey mekanı annesi, kardeşi ve eşiyle beraber işletiyorlar. O kadar samimi bir ortam kurmuşlar ki kendilerine. Sanki müşteriler de aileden birisi gibi. Üst katında oyun masaları da mevcut arzuya göre nargilenizi içerken arkadaşlarınızla beraber Okey, İskambil oyunları da oynayabilirsiniz.








Nargile olarak Kahveci takımlar kullanılıyorken marpuç olarak klasik İzmir marpucu, kömür olarak ta Küba kömürünü tercih ediyorlar. Meyveli, görselliğin ön planda olduğu  nargileler için cam takımlar da mevcut. Tütün olarak ; El fakher, Nakla, Argelini, Starbuzz, Ultimate, Tangiers markalarını kullanıyor.








Ahmet Bey'e nereye geçelim dediğimizde "Caner Beyin karşısı boş oraya oturabilirsiniz." dedi. İlk bakışta bir garipsedik. Ayrı masa olsaydı daha mı iyi olurdu diye düşündük. İşte mekanın gizemi de burada ortaya çıktı. Yeni bir insan yeni bir arkadaş kazandık, kalkana kadar telefonlarımızdan (sosyal medya hesaplarımızdan) uzak bol muhabbetli bir 2 saat geçirdik. Kaybolan o değerleri bize tekrar hatırlattığı için ayrıca teşekkür ederiz.







Nargile seçimini Ahmet Bey' e bıraktık.

Shine Ocean 


Nargile, klasik döküm (kahveci) takımla beraber geldi. Marpuç olarak İzmir (deri) marpucu tercih ediyorlar. İçeriğini söylemese de aroma olarak nane ve yaban mersinini ilk anda hissedebiliyorsunuz. Özellikle Fresh aromalı nargile sevenler için doğru bir karışım olabilir. Özellikle kömür olarak Küba kömürü kullanması baştan epey riskli geldi bize malum meşeye göre sönme süresi daha kısadır.







Nargileyi yaklaşık 2 saat kadar içtik. Hatta kalkarken "yakamadan kalktık" dedik. Közün yaklaşık 5 dk da bir yenilenmesi ve küba kömürünün ısıyı daha eşit dağıtması nargilenin yanmasını engelleyen ve aralıksız tam performans nargile içmemizin en önemli faktörüydü.  Nargilenin yanında özellikle siyah çayını tavsiye ederiz. İçmeye doyamadık desek yeridir.




Sonuç olarak hizmetten ve Tatlardan oldukça memnun kaldık.













İlgilerinden dolayı Shine Nargileye ve özellikle Ahmet Bey' e teşekkür ederiz.











Puanlandırma; SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.



Bizleri;

Facebook/nargilepuan


8 Ekim 2015 Perşembe

Sherbet Lounge , Koşuyolu İSTANBUL

Sherbet Lounge - Koşuyolu




Hani bahsetmiştik ya , nargile mekanları kahvehane kültüründen kurtuldu diye işte onların en iyi örneklerinden bir tanesi. Nargilenin yanı sıra gelen misafirlerinin hem gözünü hem de karnını doyuracak bir dünya mutfağına sahip. Mekan konum itibariyle çok başarılı ulaşım bir o kadar kolay.



Özellikle hafta sonları yoğunluğu sebebiyle arayıp rezervasyon yaptırmanız
gerekebilir. Fakat bu yoğunluk hizmette aksamalara sebep oluyor mu? Şaşırılacak derecede " HAYIR " Ayrıca gelen misafirleri ayakta beklemesinler veya beklemeyip gitmesinler diye bir bekleme salonu bile var. Canınız sıkılmasın diye kütüphane bile koymuşlar.




Yerimizi aldık.

Siparişimizi verdik.

Nargile için yetkili biriyle görüşmek istedik. Deniz Bey hemen koşup geldi. NARGİLEPUAN dan geldiğimizi öğrenince çok mutlu oldu ve  "ABİ BANA BIRAK" dedi. Anladık ki Special bir nargile içeceğiz. Mütevazi olmalarının yanı sıra Kömür de tütünde ve sunum da bir o kadar iddalılar. Meşe den başka kömür kullanmıyorlar. Tütün de El fakher, Nakla, Bahreyn ve Starbuzz kullanıyorlar.
Takımların tamamı mekan için özel tasarlanmış döküm ve special nargileleri için modern led li takımlar kullanılıyor. İsteğe göre marpuç lar deri veya tek kullanımlık ( bence en temiz ve sağlıklısı) olarak getiriliyor. 



Sherbet Special

Özellikle ilgimizi çeken şey Lüle yerine Hindistan cevizi kullanmaları. Nargilenin doğuşu da bu eşsiz meyve ile olmamış mıydı ? Tütün olarak gizemli bir karışım içeriği sır gibi saklı. İçmeye başlayınca "hee bunda hindistan cevizi var " derken biranda "cappuccino da var bunda" diyorken haydaa arkadan bir tarçın tadı geliyor. Anlayacağınız gerçekten gizem dolu bir karışım. Şişede su yerine Hindistan cevizi sütü, ceviz ve tarçın kullanılmış. Buda size o eşsiz deneyimi katlamanızı sağlıyor. Takımın Resistanslı olması başka bir güzellik, yandı mı lüleyi çıkaralım derdi yok ki yaklaşık 2 - 2 buçuk saat bulunduğumuz mekanda tek bir yanık tadı yoktu. Közler muntazam yaklaşık 10 dk da bir tazelendi. Damak tadı herkesin farklı. Özellikle bayanlar daha hafif tütünler tercih ediyor. İşte her damak tadına hitap eden bir nargile gerçekten kusursuz bir deneyim.




























El Fakher Karpuz - Nakhla Çilek

Mekan için özer tasarlanmış döküm bir takımda geliyor. El fakher ve nakla tütünleri kullanılarak hazırlanmış . Fresh nargile sevenler için tavsiye edilir.
Özellikle lülelerin 50gr'lık olması nargileyi daha uzun içmenizi sağlıyor. Hissedilir şekilde karpuzun yoğun olduğu bir aroması var . Her nefeste sizi yaza götürüyor. 2 - 2 buçuk saat içimde yanma hissiyatı almadık. Buda hem tütünün kalitesini hemde köz yoğunluğunun iyi ayarlanmış olmasıyla endeksli. 
Denenmesi gereken bir tat.









Sonuç olarak hem hizmetten hem sunumdan , hem de tatlardan oldukça memnun kaldık. 

Eksik yönleri : Social Smoke, Argelini, Tangiers gibi tütünlerin olmaması. 

İlgilerinden dolayı Sherbet cafe ye ve özellikle Deniz Bey' e teşekkür ederiz.

Puanlandırma; SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.

  

6 Ekim 2015 Salı

NARGİLE PUAN

NARGİLENİN TARİHÇESİ

"Nargile bir kültürdür."


  • Bilindiği üzere nargile, Hintliler tarafından "ya biz nasıl kafa bulabiliriz arkadaş" derken hindistan cevizinin üzerindeki lifler kullanılarak bir 
    kamış yardımıyla içildi. 
    Sonra da İranlı ve Arap kardeşler "yahu bunlar ne kullanıyor böyle, bize de aynısından" diyerek, nargilenin bize kadar ulaşmasını sağladılar. Sağ olsunlar var olsunlar!:)



  • Geçmişten bugüne kadar pek çok şey değişti.Hindistan cevizi kabuğu yerine şişeler, kamışlar yerine deri marpuçlar ama malum, nargilede de moda da olduğu gibi bir eskiye özlem geçmişe özlem oldu. Günümüz de kahveci takım olarak adlandırdığımız; Döküm,cam,toprak ve deriden oluşan nargile kombinasyonu, günümüzde tekrar taze meyvelerde servis edilmekte. Ayrıca komple cam takımlar marpuç ta da deri yerine kauçuk malzemelerle daha hijyenik daha modern bir form kazandı. 











  • Sadece değişen şey nargileler mi ? Tabi ki Hayırrr... Bildiğimiz klasik kahvehane kültürü olan nargileler, artık boğaza nazır, lüks , tasarım harikası cafeler ve restorantlar da bile içiliyor. 

  •  İşte bizde NARGİLEPUAN olarak burada devreye giriyor ve sizler için gidip görüp tattığımız mekanları yine sizler için puanlandırıp paylaşıyoruz. Yani sizi "ya biz nerde nargile içebiliriz" deme derdinden kurtarıyoruz. 
Mekanlar, nargile ve nargile tütünleri hakkında ki tüm bilgileri, puanlandırmaları ve fotoğrafları(sizlerden gelenler de yakında...)
aşağıdaki adreslerden takip edebilirsiniz.

Tekrar görüşmek ümidiyle 
Büyüklerimiz ne demişler    "Köşe Meşe Ayşe"

  • INSTAGRAM   nargilepuan
  • BLOG        nargilepuan.blogspot.com.tr