6 Ekim 2015 Salı

NARGİLE PUAN

NARGİLENİN TARİHÇESİ

"Nargile bir kültürdür."


  • Bilindiği üzere nargile, Hintliler tarafından "ya biz nasıl kafa bulabiliriz arkadaş" derken hindistan cevizinin üzerindeki lifler kullanılarak bir 
    kamış yardımıyla içildi. 
    Sonra da İranlı ve Arap kardeşler "yahu bunlar ne kullanıyor böyle, bize de aynısından" diyerek, nargilenin bize kadar ulaşmasını sağladılar. Sağ olsunlar var olsunlar!:)



  • Geçmişten bugüne kadar pek çok şey değişti.Hindistan cevizi kabuğu yerine şişeler, kamışlar yerine deri marpuçlar ama malum, nargilede de moda da olduğu gibi bir eskiye özlem geçmişe özlem oldu. Günümüz de kahveci takım olarak adlandırdığımız; Döküm,cam,toprak ve deriden oluşan nargile kombinasyonu, günümüzde tekrar taze meyvelerde servis edilmekte. Ayrıca komple cam takımlar marpuç ta da deri yerine kauçuk malzemelerle daha hijyenik daha modern bir form kazandı. 











  • Sadece değişen şey nargileler mi ? Tabi ki Hayırrr... Bildiğimiz klasik kahvehane kültürü olan nargileler, artık boğaza nazır, lüks , tasarım harikası cafeler ve restorantlar da bile içiliyor. 

  •  İşte bizde NARGİLEPUAN olarak burada devreye giriyor ve sizler için gidip görüp tattığımız mekanları yine sizler için puanlandırıp paylaşıyoruz. Yani sizi "ya biz nerde nargile içebiliriz" deme derdinden kurtarıyoruz. 
Mekanlar, nargile ve nargile tütünleri hakkında ki tüm bilgileri, puanlandırmaları ve fotoğrafları(sizlerden gelenler de yakında...)
aşağıdaki adreslerden takip edebilirsiniz.

Tekrar görüşmek ümidiyle 
Büyüklerimiz ne demişler    "Köşe Meşe Ayşe"

  • INSTAGRAM   nargilepuan
  • BLOG        nargilepuan.blogspot.com.tr




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder