10 Ekim 2015 Cumartesi

Shine Nargile

Shine Nargile - Koşuyolu İstanbul

4.6/5

www.shinecafenargile.com




Nargile kültürünün en önemli mezesi muhabbettir. 

Kahvenin nasıl 40 yıllık hatırı varsa nargilenin yanında yapılan o hoş sohbetin de değeri ölçülemez. Yeri gelir derdimizi sıkıntımızı o masaya yatırır yeri gelir maziyi anlattırır.
Haylazlıkları, zillere basıp kaçmaları, belki yeni işinizi, belki aşık olduğunuz kızı yada çocuğu belkide kırgınlıkları. 




Günümüzün en büyük eksiklerinden biri muhabbet desek yanlış olmaz. İşte sizler için tamda böyle bir mekanı İstanbul Koşuyolunda bulduk. 
Bu değerleri ve muhabbetleri yaşayabileceğimiz mekanların olduğunu görmek güzel.









İşletme sahibi Ahmet Bey mekanı annesi, kardeşi ve eşiyle beraber işletiyorlar. O kadar samimi bir ortam kurmuşlar ki kendilerine. Sanki müşteriler de aileden birisi gibi. Üst katında oyun masaları da mevcut arzuya göre nargilenizi içerken arkadaşlarınızla beraber Okey, İskambil oyunları da oynayabilirsiniz.








Nargile olarak Kahveci takımlar kullanılıyorken marpuç olarak klasik İzmir marpucu, kömür olarak ta Küba kömürünü tercih ediyorlar. Meyveli, görselliğin ön planda olduğu  nargileler için cam takımlar da mevcut. Tütün olarak ; El fakher, Nakla, Argelini, Starbuzz, Ultimate, Tangiers markalarını kullanıyor.








Ahmet Bey'e nereye geçelim dediğimizde "Caner Beyin karşısı boş oraya oturabilirsiniz." dedi. İlk bakışta bir garipsedik. Ayrı masa olsaydı daha mı iyi olurdu diye düşündük. İşte mekanın gizemi de burada ortaya çıktı. Yeni bir insan yeni bir arkadaş kazandık, kalkana kadar telefonlarımızdan (sosyal medya hesaplarımızdan) uzak bol muhabbetli bir 2 saat geçirdik. Kaybolan o değerleri bize tekrar hatırlattığı için ayrıca teşekkür ederiz.







Nargile seçimini Ahmet Bey' e bıraktık.

Shine Ocean 


Nargile, klasik döküm (kahveci) takımla beraber geldi. Marpuç olarak İzmir (deri) marpucu tercih ediyorlar. İçeriğini söylemese de aroma olarak nane ve yaban mersinini ilk anda hissedebiliyorsunuz. Özellikle Fresh aromalı nargile sevenler için doğru bir karışım olabilir. Özellikle kömür olarak Küba kömürü kullanması baştan epey riskli geldi bize malum meşeye göre sönme süresi daha kısadır.







Nargileyi yaklaşık 2 saat kadar içtik. Hatta kalkarken "yakamadan kalktık" dedik. Közün yaklaşık 5 dk da bir yenilenmesi ve küba kömürünün ısıyı daha eşit dağıtması nargilenin yanmasını engelleyen ve aralıksız tam performans nargile içmemizin en önemli faktörüydü.  Nargilenin yanında özellikle siyah çayını tavsiye ederiz. İçmeye doyamadık desek yeridir.




Sonuç olarak hizmetten ve Tatlardan oldukça memnun kaldık.













İlgilerinden dolayı Shine Nargileye ve özellikle Ahmet Bey' e teşekkür ederiz.











Puanlandırma; SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.



Bizleri;

Facebook/nargilepuan


4 yorum:

  1. Gerçekten güzel samimi bir mekan gibi gözüküyor, İstanbul 'a gidersem nargile sevdalısı olucam ben de, güzel yazınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Anason severler Buranın anasonunu icmenizi şiddetle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. nargilede 1 numara shine cafe

    YanıtlaSil
  4. nargilede 1 numara shine cafe

    YanıtlaSil