8 Ekim 2015 Perşembe

Sherbet Lounge , Koşuyolu İSTANBUL

Sherbet Lounge - Koşuyolu




Hani bahsetmiştik ya , nargile mekanları kahvehane kültüründen kurtuldu diye işte onların en iyi örneklerinden bir tanesi. Nargilenin yanı sıra gelen misafirlerinin hem gözünü hem de karnını doyuracak bir dünya mutfağına sahip. Mekan konum itibariyle çok başarılı ulaşım bir o kadar kolay.



Özellikle hafta sonları yoğunluğu sebebiyle arayıp rezervasyon yaptırmanız
gerekebilir. Fakat bu yoğunluk hizmette aksamalara sebep oluyor mu? Şaşırılacak derecede " HAYIR " Ayrıca gelen misafirleri ayakta beklemesinler veya beklemeyip gitmesinler diye bir bekleme salonu bile var. Canınız sıkılmasın diye kütüphane bile koymuşlar.




Yerimizi aldık.

Siparişimizi verdik.

Nargile için yetkili biriyle görüşmek istedik. Deniz Bey hemen koşup geldi. NARGİLEPUAN dan geldiğimizi öğrenince çok mutlu oldu ve  "ABİ BANA BIRAK" dedi. Anladık ki Special bir nargile içeceğiz. Mütevazi olmalarının yanı sıra Kömür de tütünde ve sunum da bir o kadar iddalılar. Meşe den başka kömür kullanmıyorlar. Tütün de El fakher, Nakla, Bahreyn ve Starbuzz kullanıyorlar.
Takımların tamamı mekan için özel tasarlanmış döküm ve special nargileleri için modern led li takımlar kullanılıyor. İsteğe göre marpuç lar deri veya tek kullanımlık ( bence en temiz ve sağlıklısı) olarak getiriliyor. 



Sherbet Special

Özellikle ilgimizi çeken şey Lüle yerine Hindistan cevizi kullanmaları. Nargilenin doğuşu da bu eşsiz meyve ile olmamış mıydı ? Tütün olarak gizemli bir karışım içeriği sır gibi saklı. İçmeye başlayınca "hee bunda hindistan cevizi var " derken biranda "cappuccino da var bunda" diyorken haydaa arkadan bir tarçın tadı geliyor. Anlayacağınız gerçekten gizem dolu bir karışım. Şişede su yerine Hindistan cevizi sütü, ceviz ve tarçın kullanılmış. Buda size o eşsiz deneyimi katlamanızı sağlıyor. Takımın Resistanslı olması başka bir güzellik, yandı mı lüleyi çıkaralım derdi yok ki yaklaşık 2 - 2 buçuk saat bulunduğumuz mekanda tek bir yanık tadı yoktu. Közler muntazam yaklaşık 10 dk da bir tazelendi. Damak tadı herkesin farklı. Özellikle bayanlar daha hafif tütünler tercih ediyor. İşte her damak tadına hitap eden bir nargile gerçekten kusursuz bir deneyim.




























El Fakher Karpuz - Nakhla Çilek

Mekan için özer tasarlanmış döküm bir takımda geliyor. El fakher ve nakla tütünleri kullanılarak hazırlanmış . Fresh nargile sevenler için tavsiye edilir.
Özellikle lülelerin 50gr'lık olması nargileyi daha uzun içmenizi sağlıyor. Hissedilir şekilde karpuzun yoğun olduğu bir aroması var . Her nefeste sizi yaza götürüyor. 2 - 2 buçuk saat içimde yanma hissiyatı almadık. Buda hem tütünün kalitesini hemde köz yoğunluğunun iyi ayarlanmış olmasıyla endeksli. 
Denenmesi gereken bir tat.









Sonuç olarak hem hizmetten hem sunumdan , hem de tatlardan oldukça memnun kaldık. 

Eksik yönleri : Social Smoke, Argelini, Tangiers gibi tütünlerin olmaması. 

İlgilerinden dolayı Sherbet cafe ye ve özellikle Deniz Bey' e teşekkür ederiz.

Puanlandırma; SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.

  

2 yorum:

  1. Bence insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz.3 kisi el fakher cift elma(anason) soyledik.nargile icenler bilir her ne kadar saglikli da olsa ozellikle kirmizi elma gibi urunlerde deri marpuclar icinde anason tuttugundan cok daha iyi tat verir.bu nedenle ozel olarak deri marpuc soylememe ragmen sadece tek kullanimlik marpuc kullaniyoruz denildi.ayrica oturdugunuz yerden baska bi masaya transfer imkani yok.ayrica luleler standart geldi sizin soylediginiz sekilde istenildiginde dunya paraya denk geliyor.mekan super calisanlar iyi yalniz nargile cok kotuydu.sahsi puanim 2/5.

    YanıtlaSil