19 Ekim 2015 Pazartesi

Koşuyolu Kahvesi - Koşuyolu İstanbul

Koşuyolu Kahvesi - Koşuyolu İstanbul

4.5/5


 instagram.com/kosuyolukahvesi


Koşuyolu nun yeni mekanlarından biri olmasına rağmen mutfak, hizmet ve özellikle nargile konusunda oldukça iddalı. Konum itibariyle gayet merkezi bir yerde olmasının yanı sıra Vale hizmeti sayesinde Arabayı nereye koyacağız derdi de ortadan kalkmış. (Koşuyolunda ki en büyük sorun sanırım bu )
İçeri girer girmez çalışanların sizi fark edip oturacağınız yere yönlendirmesi gözümüzden kaçmayan en önemli noktalardan biri olmuştur. 


Yerimizi aldıktan sonra birkaç dakika içinde İşletme sahibi olan Ömer Bey ile tanıştık. Sadece bizimle değil içeri giren her müşteri ile birebir diyalog kuruyor."Müşteriler ile ilgilenmeniz dikkatimizi çekti" deyince "-Biz işletme olarak buraya gelen insanları müşteri gibi değil eve gelen misafirler gibi ağırlamak prensibine sahibiz. Bizi diğer kafelerden ayıracak en belirgin özellikte bu olsun istiyoruz."diye cevap verdi. Koşuyolunda bu kadar fazla kafe varken insanlar sizi neden tercih etsin sorusuna gayet başarılı 
bir cevap aldık.


Mekanda Lig TV de mevcut özellikle hafta sonları rezervasyon şart . Mekanın saat 02.00 ye kadar hizmet vermesi de başka bir avantajı. İşlerinden geç çıkan müşteriler için güzel bir durak olacaktır. Özellikle kalabalık gruplarla gelip bir yandan nargilenizi içerken diğer yandan oyun oynayabilirsiniz.




Mutfağına güvendiğini belli etmek için siz müşterilerinin görebileceği bir şekilde tasarlamış. Gayet hijyenik ve düzenli bir mutfağı olmasının yanı sıra mutfağından çıkan birbirinden lezzetli yemekleri deneyebilirsiniz. Menüsünde Izgaralar haricinde Wraplar, Burgerler ve Soslu tavuklarda mevcut. Şimdiden afiyet olsun.













Koşuyolu kahvesinde denemeniz gereken birbirinden güzel tatlılarda var. Masalarda bulunan küçük broşürden istediğiniz tatlıyı seçebilirsiniz. Seçtiğiniz tatlının yanına da söyle içinizi serinletecek güzel soğuk bir kahveye ne dersiniz ?














Nargile
Nargile konusunda mekan hem döküm hemde cam takımlar kullanıyor. Lüle olarak 50 gr lık lüleler kullanılıyor.  Tütün olarak ; Al Fakheer, Starbuzz, Argelini, Nakhla, Bahrain, Habibi gibi geniş bir yelpazesi var. Kömür olarak meşeden başka bir şey kullanmıyorlar. Közleri mekan için özel tasarlanmış süzgece benzeyen küçük cezvelerde nargilenin üzerilerine koyuyorlar. Böylelikle Nargilenin üzerine közün tozunun düşme olasılığını ortadan kaldırıyorlar. Tercihe göre tek kullanımlık marpuç , klasik deri marpuç ve cam takımlar için özel marpuç kullanılıyor. En çok dikkatimizi çeken şeylerden biri de lüle, şişe ve marpuç tütün aromasına uygun getiriliyor. Közler 10 dk da bir değiştiriliyor ki buda gayet normal bir süre.

2 farklı takım 2 farklı tat.


HABIBI - LEMON CHEESECAKE 

Sunum olarak güzel cam bir şişede gelen nargile, şişesinin içinde birbirinden eğlenceli küçük buz ışıkar ve içtiğiniz nargileye özel meyve parçalarını görebiliyorsunuz. Yani ilk önce gözlerimize hitap ediyor. Özellikle  tütünün sadece limon olmadığını ve cheesecake te aldığınız o bisküvi ve labne tadını alabiliyorsunuz. İlk yarım saat  ilk anki notasını koruyan tütün, Habibi markası olmasından dolayı biraz ağırlaşmaya başlıyor. Tercih olarak Lemon Cheescake içmek isterseniz bizim tavsiyemiz Habibi yerine Starbuzz veya Argelini denemeniz olacaktır. 




AL FAKHEER - BLUEBERRY

Döküm takımda gelen nargile bizim isteğimiz doğrultusunda klasik İzmir marpucu ile servis edildi. Her notasında mentol ve yaban mersini tadını alabiliyorsunuz. Araklıksız 2 saat kadar içtiğimiz nargile gerçekten takdiri hak edecek kadar iyiydi. İçindeki yaban mersini sizi şımarık bir çocuğa çevirirken nanede bir o kadar iştah kabartıyor. Farklı bir tat arayan nargile sevenler mutlaka denemeli. Bayanlarında rahatlıkla içebileceği bu enfes tat bizden tam puan alıyor. Yani mekana gittiğinizde NARGİLE PUAN 'ın tavsiyesi üzerine Alfakheer Blueberry istiyoruz diyebilirsiniz. :)







İlgilerinden dolayı KOŞUYOLU KAHVESİNE ve özellikle Ömer Bey' e teşekkür ederiz.


Puanlandırma; SUNUM, HİZMET ve TAT kalitesi değerlendirilerek 5 üzerinden verilmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder